Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Herbeleef het webinar: opleidingsrechten & -plichten, van theorie naar praktijk.

levenslang leren, loopbaanfonds, opleidingsplan, opleidingsplicht, opleidingsrecht, sectorakkoord, webinar

voorwerkgever
2 minuten leestijd
Actueel
voorwerkgever

Toen we eind 2021 de vraag kregen om een webinar te geven rond het nieuwe sectorakkoord dachten we, waarom niet? Vorige week dinsdag, 25 januari, was het zo ver. Met maar liefst 111 inschrijvingen zijn we 2022 gestart met het webinar 'Opleidingsrechten & -plichten, van theorie naar praktijk'. Het volle uur loodsten mtech+ collega's Goedele en Shirley de kijkers doorheen alles wat je als werkgever moet weten over opleidingsrechten- en plichten en vooral hoe mtech+ jullie hierbij kan ondersteunen. We zetten de drie take aways nog even voor jou op een rij.

1) Levenslang leren, een must voor iedereen die mee wil blijven draaien in deze steeds sneller evoluerende wereld. Maar wist je ook dat de Wet rond werkbaar en wendbaar werk een collectieve opleidingsdoelstelling van vijf dagen per werknemer voorschrijft? In de metaal- en technologische industrie hebben werknemers zelfs een individueel opleidingsrecht van 24 uur per kalenderjaar.

2) Een opleidingsplan, voor bedrijven met een ondernemingsraad of comité voor preventie en bescherming op het werk verplicht, maar voor iedereen aan te raden. Het is namelijk een handige tool om de opleidingsbehoeften van jouw organisatie in kaart te brengen en te evalueren. Voor de individuele leerbehoeften is er dan weer het opleidingsCV.

3) mtech+ staat voor jou klaar. Zie je het bos door de bomen niet meer (of was het nu de bomen door het bos?) dan kan je steeds terecht bij mtech+ voor advies op maat van jouw organisatie.

Bedankt aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit webinar, in het bijzonder Anthon van Baekelandt Wim metaalconstructies, Linsey van C-MEC en Christa van Continental Automotive Benelux.

Wil je graag het webinar (her)bekijken? Dat kan via deze link. Liever een korte visuele samenvatting? Bekijk dan zeker onze infographic. Of lees je gewoon graag eens alles rustig na? Download dan de handleiding opleidingsrechten &-plichten.

Wist-je-datje
Wist je dat mtech+ binnenkort een pak webinars rond diverse thema's voor jullie in petto heeft? Je ontdekt ze allemaal hier.

De tien basisprincipes van mtech+

Wil je beroep doen op subsidies via jouw loopbaanfonds mtech+? Hou dan zeker rekening met onze tien basisprincipes die je hier terug vindt. We geven alvast graag een geheugensteuntje voor het indienen van de attestering van het opleidingsplan (enkel van toepassing voor bedrijven met een ondernemingsraad of comité voor preventie en bescherming op het werk). Deadline hiervoor is 31 maart. De templates kan je hier downloaden.