mtech+ komt naar je toe! aftermovie  - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

mtech+ komt naar je toe! aftermovie 

2 minuten leestijd
Actueel

Op 23 november 2023 was mtech+ Vlaams-Brabant te gast in het T.I. Don Bosco Halle waarmee het startschot werd gegeven voor de ‘mtech+ komt naar je toe!’-campagne’. Tijdens deze eerste editie werd de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs in de verf gezet. Een rondleiding op de school waar de werknemers van de toekomst opgeleid worden kon tijdens deze eerste editie zeker niet ontbreken. 

Tijdens de ontbijtsessies kwamen verschillende sprekers aan bod die elk hun expertise deelden: 

  1. Didier Van Aelst van Obelisk kwam toelichten waarom een leercultuur belangrijk is voor je bedrijf. Hoe je team de dagelijkse uitdagingen kan aangaan en zich voortdurend kan aanpassen aan een snel innoverende wereld door het creëren van een omgeving waar leren en ontwikkelen centraal staan.  
  2. Hoe de samenwerking tussen onderwijs en ondernemingen kan leiden tot een win-winsituatie werd toegelicht door Sabrina Gutierrez Vidal van mtech+. Hierbij werd een overzicht gegeven van wat werkplekleren te bieden heeft en hoe het van belang kan zijn voor jouw onderneming.  
  3. Al te veel bedrijven in onze sector ondervinden problemen met het invullen van vacatures door de mismatch tussen de vraag naar en het aanbod aan werk. Joris De Bodt van VDAB kwam aangeven hoe je de War for Talent kan winnen. Heel praktisch werd gekeken naar wat de opties zijn om knelpuntvacatures ingevuld te krijgen.

Voor de eerste keer organiseerde mtech+ in samenwerking met VDAB een speeddate. Recruiters van bedrijven uit de buurt en werkzoekenden kregen de kans om kort met elkaar kennis te maken.  

Ook de leerlingen lassen van T.I. Don Bosco Halle werden niet vergeten. Ze kregen de kans om kennis te maken met Extended Reality dankzij de VR-brillen die RTC Vlaams-Brabant gratis uitleent aan scholen.

Benieuwd hoe dit eruit zag? Bekijk dan nu onze video.

Heb je de kick-off van ‘mtech+ komt naar je toe!’ in Halle gemist? Op dinsdag 5 december 2023 vind je ons in Zaventem en op donderdag 7 december 2023 in Diest.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Schrijf dan nu in!