(Sterke) vrouwen in de sector én bij mtech+ - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

(Sterke) vrouwen in de sector én bij mtech+

vrouwendag, interface, werkzoekenden

voor werknemer, werkgever, werkzoekend, onderwijs
2 minuten leestijd
Actueel
voor werknemer, werkgever, werkzoekend, onderwijs

Je zou denken dat de metaal- en technologische industrie een typische mannensector is. Vergis je niet want ook in onze sector worden we vertegenwoordigd door enkele (sterke) vrouwen. Van lasser tot technisch administratief bediende en van operator tot preventieadviseur. Het vrouwelijke geslacht is sowieso aanwezig.  

Maar niet alleen in de bedrijven werken er enkele sterke vrouwen, ook bij je loopbaanfonds vind je ze! We zetten daarom graag één collega in de kijker. Maak kennis met Flora. 

Het begon bij Interface3 

Flora staat dagelijks Brabantse en Brusselse bedrijven te woord maar vooraleer ze van start ging bij mtech+ volgde Flora een opleiding bij Interface3. Dat is een opleidingscentrum dat jaarlijks 350 vrouwelijke werkzoekenden opleidt en helpt om een job te vinden.  

Het werkgelegenheidspercentage aan het einde van hun opleidingen ligt rond de 85% en ook Flora is blij dat ze deel uitmaakt van dit percentage. Het is zelfs voor haar onmogelijk om Interface3 niet te vermelden op deze Internationale Vrouwendag! 

Flora aan het woord  

Ik werk al meer dan 7 jaar voor het loopbaanfonds en zorg onder andere voor de behandeling van facturen, inschrijvingen voor opleidingen en het verwerken van subsidieaanvragen waardoor ik dagelijks contact heb met bedrijven in de sector en opleidingscentra. In Brabant en Brussel hebben we ook zowel Nederlandstalige als Franstalige bedrijven dus kennis van de beide landstalen is een must.   

Frans is mijn moedertaal en 9 jaar geleden kon ik dan ook amper Nederlands spreken. Om die reden was het toen geen gemakkelijke klus voor mij om een job te vinden. Mijn broer raadde mij daarom aan om een opleiding Nederlands te volgen. Zo kon ik mijn taalniveau verbeteren en had ik dus ook meer kansen om een job te vinden. 

Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht op de website van Interface3 en ik vond daar de opleiding “Tweetalige Administratief en Boekhoudkundig Medewerkster”. Ik waagde de gok en schreef me in.  

Na een informatiesessie, een selectiegesprek (weetje, ik ontmoette daar iemand van mtech+ die een jaar later mijn manager zou worden) en enkele bekwaamheidstesten kon ik samen met 14 sterke en moedige vrouwen starten aan de opleiding.  

Waarom zeg ik ook moedige vrouwen? Het is namelijk niet gemakkelijk om een éénjarige opleiding te volgen in een andere taal dan je moedertaal. Mijn medecursisten waren ook mijn steun want ik kon altijd bij hen terecht voor een babbeltje en om notities uit te wisselen.   

Op het einde van de opleiding werd ik aangenomen bij mijn stagebedrijf en daarna vond ik mijn huidige job bij mtech+. Wat een geluk! 

Wil je graag ook een stage of job aanbieden?  

Klop dan zeker eens aan bij Interface3 als je op zoek bent naar een nieuwe werknemer én een meertalig bedrijf bent. Voor stages gaan ze wel samenwerkingen aan met Nederlandstalige of Engelstalige bedrijven.