Kom je ook naar het startcongres van Energie(k) Onderwijs? - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Save the date ⚡ Startcongres Energie(k) Onderwijs

energietransitie, Interreg, EFRO, energiek onderwijs

voor werkgever
2 minuten leestijd
Actueel
voor werkgever

Dé plek als je meer en nieuwe inzichten, kennis en contacten op wilt doen rondom het opleiden van vakbekwaam personeel voor de energietransitie. 

Energie(k) Onderwijs is een grensregio project dat jongeren en volwassenen gaat werven, opleiden, omscholen en bijscholen voor beroepen om de energietransitie mogelijk te maken. 18 onderwijsinstellingen, overheidsinstanties, sectorale en andere intermediaire organisaties uit Vlaanderen en Zuid-Nederland werken grensoverschrijdend samen in dit project. Het gezamenlijke doel is om personeels- en competentietekorten in relevante sectoren voor de energietransitie weg te werken.

Samenwerken aan een roadmap

Tijdens dit gratis te bezoeken startcongres vertrekken we vanuit de huidige situatie van competentie- en opleidingsnoden in het licht van de energietransitie. We zoeken naar maximale kansen voor grens- en regio overstijgende samenwerking tussen middelbaar en hoger onderwijs. Hiervoor leggen we vanuit het partnerschap een roadmap aan jou als expert en stakeholder in één van de relevante sectoren voor. Samen kijken we hoe we het middelbaar en hoger onderwijs beter kunnen afstemmen op de noden in de energietransitie.

Programma in een notendop

Het programma bestaat uit een presentatie van onze ambitieuze projectdoelen en interactieve expertsessies voor relevante sectoren in de gebouwde omgeving (bouw en installatie), industrieen energie. Tijdens de informatiemarkt met praktijk- en succesverhalen vanuit projectpartners, de lunch en de netwerkborrel, heb je volop gelegenheid om andere mensen te ontmoeten die het belang van competentieversterking voor de energietransitie uitdragen.

Aanmelden

Deze dag belooft van impact te zijn voor iedereen binnen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven met een hart voor de energietransitie. Lijkt het je interessant? Reserveer woensdag 29 november dan direct in je agenda. Binnenkort volgt de uitnodiging met meer informatie over het volledige programma. Wil je deze niet missen? Stuur dan een mail naar [email protected] om op de hoogte te blijven!

““Energie(k) Onderwijs is gefinancierd binnen het Interreg VI programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.  Meer info op: https://www.grensregio.eu/projecten/energiek-onderwijs,. De co-financiers zijn Provincie Noord-Brabant, Provincie Antwerpen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat”.

Intussen is het programma rond, ontdek het hier. Via deze weg kan je je ook inschrijven!