De synergie tussen hydraulica & mechanica. - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

De synergie tussen hydraulica & mechanica.

voor werkgever, werkzoekend, onderwijs
2 minuten leestijd
Actueel
voor werkgever, werkzoekend, onderwijs

Hydrauliek is een boeiend vakgebied dat zich bezighoudt met het opwekken, regelen en overbrengen van kracht met behulp van onder druk staande vloeistoffen. In de kern draait het om het gebruik van hydraulische vloeistoffen, meestal oliën, om mechanische systemen aan te drijven.

Een hydraulisch systeem bestaat uit verschillende componenten.
De pomp genereert druk door vloeistof te verplaatsen. Deze druk wordt gebruikt om hydraulische cilinders of motoren aan te sturen.
Denk hierbij aan bv. graafmachines, bulldozers, vliegtuigen, bruggen, etc. Zelfs de Oosterscheldekering wordt hydraulisch aangedreven om de schuiven te openen en te sluiten.

Het verband tussen hydraulica en mechanica is onmiskenbaar. Hydrauliek maakt gebruik van principes zoals Pascal’s wet (druk in een vloeistof wordt gelijkmatig doorgegeven) en Archimedes’ principe (opwaartse kracht in een vloeistof). Mechanische componenten, zoals cilinders en pompen, zijn essentieel voor hydraulische systemen.

Kortom, hydrauliek is een krachtige technologie die onze moderne wereld aandrijft. De synergie tussen hydraulica en mechanica maakt complexe machines mogelijk en speelt een cruciale rol in de werktuigbouwkunde. 🚀


Foto werkplaats3

Maar laat net dat een sterk onderbelicht thema zijn op school!

Eén van onze bedrijven ABFlex+ is gespecialiseerd in hydraulisch leidingwerk en het onderhoud & beheer van deze systemen. Ze zijn meer dan bereid om zelf naar scholen te gaan. Hun ervaren service techniekers komen niet alleen hun kennis delen, maar begeleiden de studenten ook graag met praktische hands-on oefeningen. Een mooie link tussen theorie en praktijk, maar ook tussen bedrijf en onderwijs

Wil jij als school graag genieten van dit aanbod?
Is de tijd dit jaar te krap om het geheel nog nog in te plannen? Geen nood volgend jaar komen ze even graag! Mail ons en we koppelen je graag aan dit mooie bedrijfsinitiatief.

Heb jij als bedrijf ook een interessant aanbod voor scholen? Laat het ons dan snel weten!

Foto werkplaats4