Sector bouw & metaal slaan de handen in elkaar - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Bouw & Metaal goes intersectoraal!

onderwijs, STEM, oriëntatie

voor onderwijs
1 minuut leestijd
Actueel
voor onderwijs

Bouw & Metaal slaan de handen in elkaar

Het is zover: een eerste intersectorale samenwerking met de sector van de bouw. In mei 2023 gingen we van start met ons pilootproject met als doel: horizonverruiming van leerlingen. We organiseerden 4 trajecten voor enkele groepen leerlingen 2e jaars en 4e jaars uit Tectura Groenkouter, Tectura Gent centrum, Tectura Merelbeke en Bernardustechnicum Oudenaarde.  

In het intersectorale duo-partnerschap met Constructiv, de sector van de bouw, gingen we op missie om horizonten te verbreden en de passie voor STEM aan te wakkeren.  

We namen de leerlingen mee op boeiende bedrijfsbezoeken, waar ze exclusieve rondleidingen kregen en zich onderdompelden in praktische activiteiten die de real-life toepassingen van STEM lieten zien. Van Danilith tot Willems, Wyckaert tot Anglo Belgian Corporation (ABC), verkenden we een scala aan innovatieve bedrijven.  

Fijn om het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van zowel leerlingen, leerkrachten als bedrijven te zien! En ook wij leerden ontzettend veel bij. 

Samen banen we de weg voor een STEM-toekomst. Bedankt aan iedereen die z’n steentje hieraan bijdraagt. We kijken al uit naar een volgende editie in 2024!

Meer informatie

Meer informatie of beeldmateriaal over dit project? Bezoek onze projectpagina