Ben jij al vertrouwd met de WAAM-techniek? - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Ben jij al vertrouwd met de WAAM-techniek?

voor werknemer, werkgever, onderwijs
1 minuut leestijd
Actueel
voor werknemer, werkgever, onderwijs

We nodigen je graag uit voor het Wire and Arc Additive Manufacturing event op 14 december om 18 uur in het VDAB Opleidingscentrum in Heverlee.

Wire and Arc Additive Manufacturing (kortweg WAAM) is een techniek waarbij metalen onderdelen met behulp van een standaard lasrobot worden opgebouwd uit lasdraad.

WAAM kan net als andere 3D-printtechnieken worden ingezet voor het produceren van unieke stukken, kleine series of prototypes. Onderdelen met een complexe (interne) geometrie of producten die uit meerdere materialen bestaan, kunnen door middel van 3D-printen efficiënter vervaardigd worden dan met conventionele processen. WAAM maakt gebruik van standaard lasrobots of -cobots. Een lasrobot kan meerdere kilo’s materiaal per uur lassen, waardoor grotere onderdelen kostenefficiënter en sneller geproduceerd kunnen worden dan met andere 3D-printtechnieken.

Verloop van het event

Tijdens het event lichten we graag de uitzonderlijke mogelijkheden van deze techniek toe en zetten we hiermee de lasskills van de 21e eeuw in de kijker. De VDAB instructeurs zullen een werkstuk op de lasrobot printen, dat daarna op de vijfassige CNC zal worden gemachineerd.

Daarboven geven Thomas More en BIL ook nog een expertklas. Beleef een avond vol techniek en netwerkgelegenheden. Ondertussen kan je genieten van een hapje en drankje.

14 december 2023 van 18 tot 21 uur VDAB opleidingscentrum Interleuvenlaan 2 Haasrode 3001