WAAM-techniek, Wire and Arc Additive Manufacturing - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Ben jij al vertrouwd met de WAAM-techniek?

vdab, Event, WAAM

voor werkgever, leerkracht
2 minuten leestijd
Actueel
voor werkgever, leerkracht

WAAM-event op 21 april in Wondelgem

Graag nodigen we onze lesgevers en werkgevers uit voor het Wire and Arc Additive Manufacturing event op 21 april in het VDAB Opleidingscentrum in Wondelgem.

Wat is WAAM?

Wire and Arc Additive Manufacturing (kortweg WAAM) is een techniek waarbij metalen onderdelen met behulp van een standaard lasrobot worden opgebouwd uit lasdraad.

WAAM kan net als andere 3D-printtechnieken worden ingezet voor het produceren van unieke stukken, kleine series of prototypes. Onderdelen met een complexe (interne) geometrie of producten die uit meerdere materialen bestaan, kunnen door middel van 3D-printen efficiënter vervaardigd worden dan met conventionele processen. WAAM maakt gebruik van standaard lasrobots of -cobots. Een lasrobot kan meerdere kilo’s materiaal per uur lassen, waardoor grotere onderdelen kostenefficiënter en sneller geproduceerd kunnen worden dan met andere 3D-printtechnieken.

Het event

Tijdens het event licht de VDAB graag de uitzonderlijke mogelijkheden van deze techniek toe en zetten we hiermee de lasskills van de 21e eeuw in de kijker. De VDAB instructeurs zullen een werkstuk op de lasrobot printen, dat daarna op de vijfassige CNC zal worden gemachineerd.

We sluiten de avond af met een foodtruck en aangepaste dranken.

Het event verloopt in samenwerking met DMG MORI, Valk Welding, BIL, Hoffmann Group, OPEN MIND Technologies Benelux, mtech+, VDAB en het RTC Oost-Vlaanderen.

Waar: VDAB Opleidingscentrum, Industrieweg 50, 9032 Wondelgem

Wanneer: 21 april 2022 - ontvangst met koffie en cake om 17:30 uur

Deelnemen

Heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je hier snel in!

Het aantal deelnemers is beperkt, snel inschrijven is de boodschap.

Krijg je er niet genoeg van?

VDAB voorziet hieromtrent een opleiding van 30 dagen in Wondelgem en Heverlee. Onderwerpen die aan bod komen: ontwerp, adaptive manufactory, simulatie en programmatie op de lasrobot, bewerken op CNC-machine, geometrie en materiaalonderzoek.

Tot dan!