Achttien industriële tekenaars klaargestoomd voor de arbeidsmarkt

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Achttien industriële tekenaars klaargestoomd voor de arbeidsmarkt

industrieel tekenaar, opleidingstraject, stage, knelpuntberoepen

voor werkgever
2 minuten leestijd
Actueel
voor werkgever

De krappe arbeidsmarkt is geen nieuw gegeven. En zeker de invulling van knelpuntberoepen is vandaag de dag een flinke uitdaging! Als loopbaanfonds proberen we ons steentje bij te dragen door meerdere opleidingstrajecten te organiseren. In zo’n traject worden cursisten opgeleid, lopen zij een vacaturegerichte stage en stromen zij zo door naar deze moeilijk in te vullen beroepen. De opleiding industrieel tekenaar is hier een voorbeeld van en we mogen van succesvolle edities spreken!

Zo studeerden er eind mei twee groepen af, een groep in Antwerpen en een groep in Brugge. Samen met VDAB en andere partners stoomden we hen gedurende 1 jaar klaar voor een job als tekenaar. Van de 18 afgestudeerden ging de overgrote meerderheid intussen aan de slag binnen de sector van de metaal- en technologische industrie.

De springplank naar een job

We blijven zeker niet stilstaan! Zo zijn er begin juni in Antwerpen en Brugge alweer 2 nieuwe groepen opgestart. En ook in Gent organiseren we deze opleiding! De opleiding in Gent volgt een andere timing. Deze cursisten zijn nu bijna aan het einde van hun traject: vanaf september lopen zij hun stage van 6 weken. Tijdens deze stage gaan ze aan de slag met een onderwerp naar keuze van het bedrijf. Dit onderwerp wordt de basis voor hun eindwerk dat ze in kader van hun opleiding maken.

Wil je dus graag deel uit maken van dit opleidingstraject? En sta je open om een stage aan te bieden? Laat het ons weten door het aanvraagformulier in te vullen. Wie weet vind je hierdoor jouw toekomstige werknemer.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Mario Naessens [email protected] - 0497 52 97 78