Samenwerking RTC - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Samenwerking RTC

voor onderwijs

Wat doet het RTC Oost-Vlaanderen?

De Regionale Technologisch Centra (RTC) zorgen ervoor dat leerlingen en leraren van het beroepsgericht en technisch secundair onderwijs arbeidsmarktgerichte, technische en technologische competenties verwerven. Ze doen dit door samenwerking te realiseren tussen het onderwijs (tso-bso-dbso-buso), bedrijven en andere arbeidsmarktactoren. mtech+ is partner van het RTC Oost-Vlaanderen sedert de oprichting in 2003.

Via het verbinden van school en werkplek, wordt er ingezet op een vlotte aansluiting met de hedendaagse arbeidsmarkt. Door de projecten van RTC krijgen leerlingen en leraren de kans om zich op een loopbaan in techniek en technologie te oriënteren, kennis te maken met de nieuw(st)e techniek en technologieën en zo te werken aan een stevige startpositie op de arbeidsmarkt.

 

Wat verwezenlijken we samen?

Samen met het RTC Oost-Vlaanderen bereiden wij leerlingen zo optimaal mogelijk voor op arbeidsdeelname in de sector van de technologie. We doen dit vooral door financiële ondersteuning en samenwerking in de organisatie van opleidingen en projecten voor leerlingen in het domein van STEM.

Volgende opleidingen en projecten organiseren wij hiervoor:

 • Opleiding koffers sensoren
  Hiermee kunnen leerkrachten en leerlingen sensoren testen met verschillende materialen zoals flesje water, metaal,…
 • Pick en Place
  De leerlingen krijgen door deze opleiding kennis van PLC-programmeren, automatiseren, visualiseren, ASI communicatie en Profinet.
 • Praktisch omgaan met machineveiligheid
  Tijdens deze opleiding leren leerlingen de relevante regelgeving kaderen, een risicoanalyse begrijpen en uitleggen aan de hand van een praktisch voorbeeld, een veiligheidssturing bovenop de standaardsturing implementeren.
 • Antennepunt GOMA
  De leerlingen kunnen op locatie van het Bernardustechnicum in Oudenaarde bijgeschoold worden op vlak van onderhoudstechnieken.
 • STEM-projectenRTC Oost-Vlaanderen organiseert jaarlijks een oproep voor STEM-projecten. mtech+ ondersteunt de projecten binnen het studiegebied mechanica-elektriciteit. In deze projecten pakken leraren en leerlingen uit de 3de graad beroepsgericht en technisch onderwijs samen met bedrijven uit onze sector maatschappelijke relevante uitdagingen aan.
 • Techniekfestival
  Met dit festival willen we het techniekonderwijs en – jobs promoten. mtech+ is medeoprichter van dit festival, die voor het eerst in 2019 georganiseerd werd. Dit festival wil de krachten bundelen van twee voorgaande succesvolle initiatieven: het Technologica en Boetiek Techniek. Laat je hier verrassen.

Meer weten over RTC Oost-Vlaanderen?

Bezoek de website www.rtcoostvlaanderen.be.