Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Kies

Opleidingen voor werkzoekenden

voor werkzoekend

Wat is het?

De zoektocht naar technische profielen is voor veel bedrijven moeilijk. Heel wat technische functies zijn knelpuntberoepen geworden. Om op deze problematiek een antwoord te bieden, organiseert en ondersteunt mtech+  i.s.m. verschillende opleidingsverstrekkers projecten voor werkzoekenden. Deze voltijdse opleidingen worden gratis aangeboden.

Opleiding tot Industrieel Tekenaar

Samen met 9 andere gemotiveerde werkzoekenden word je gratis opgeleid tot Industrieel Tekenaar. Je behoudt je werkloosheidsuitkering en je bent verzekerd tegen eventuele arbeidsongevallen. De opleiding is voltijds en duurt één jaar (inclusief stage). Hierna kan je van start in de sector!

Alvast benieuwd naar wat je er zal leren? Neem hier een kijkje of download hier de brochure voor meer informatie.

Opleiding tot Metaalbewerker/lasser (MetaalMatch)

Eén van onze initiatieven heet ‘MetaalMatch’ en loopt in samenwerking met VDAB en het opleidingscentrum Compaan. Cursisten krijgen een eerste kennismaking met de sector, een algemene vorming en attitudetraining. Onderdeel hiervan is een opleiding op de werkvloer. Lees er hier meer over.

Opleiding tot monteur, elektricien of technieker (iedereen TEO)

Dankzij onze partners TEO, ACV Innovatief en ESF geven we aan iedereen de kans om zich kosteloos om- of bij te scholen tot monteur, elektricien of technieker. Deze opleiding kan op eigen tempo en vanuit huis uit gevolgd worden, door middel van een online platform en fysieke TEO-koffers. We begeleiden jou naar een job toe! Lees er hier meer over.

Opleiding tot een ander knelpuntberoep (Mobiele Projecten)

De opleiding die naar jou toe komt! Voor knelpuntberoepen waar er geen structureel aanbod bestaat, ontwikkelen wij samen met VDAB een opleiding op maat. Denk maar aan lasser, aluminium schrijnwerker, metaalbewerker, onderhoudsmonteur,… Het project vindt plaats in een school en/of in een bedrijf. Lees hier wat we voor jou kunnen betekenen of neem contact op om meer te weten te komen over een volgende editie!