Opleidingen voor werkzoekenden | mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Opleidingsprojecten voor werkzoekenden

voor werkzoekend

Wat is het?

De zoektocht naar technische profielen is voor veel bedrijven moeilijk. Heel wat technische functies zijn knelpuntberoepen geworden. Om op deze problematiek een antwoord te bieden, organiseert en ondersteunt mtech+  i.s.m. verschillende opleidingsverstrekkers projecten voor werkzoekenden. Deze voltijdse opleidingen worden gratis aangeboden.

Opleiding tot Industrieel Tekenaar

Samen met 9 andere gemotiveerde werkzoekenden word je gratis opgeleid tot Industrieel Tekenaar. Je behoudt je werkloosheidsuitkering en je bent verzekerd tegen eventuele arbeidsongevallen. De opleiding is voltijds en duurt één jaar (inclusief stage). Hierna kan je van start in de sector. Meer info hierover vind je hier.

Opleiding tot Metaalbewerker/lasser (MetaalMatch)

In de opleiding ‘MetaalMatch’ word je opgeleid tot metaalbewerker/lasser. Ook krijg je een eerste kennismaking met de sector en een algemene training. Onderdeel van de opleiding is een stage op de werkvloer. Klaar om van start te gaan? Lees er hier meer over.

Oriëntatie tijdens het Sectorbad Metaal & Technologie

Samen met Compaan en VDAB lanceren we een nieuw concept: het Sectorbad Metaal & Technologie! Gedurende 1 week maak je kennis met de sector via bezoeken en workshops bij bedrijven en opleidingscentra. Je ontdekt jouw eigen STEM-talent en je ontvangt een competentierapport. Wie weet zet je hierna de volgende stap naar een geschikte opleiding en/of werk? Lees hier verder.