Lesmateriaal - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Lesmateriaal

Didactisch materiaal om je lessen dichter bij de praktijk te brengen

voor onderwijs

Wat is het?

Ben je leerkracht en wil je je lessen wat dichter bij de praktijk brengen? Wij zetten je graag op weg met allerlei didactisch materiaal.

Beeldwoordenboek lassen

Moeite om technische begrippen en materialen uit te leggen aan je anderstalige leerlingen? Dan is het beeldwoordenboek lassen echt iets voor jou! Je vindt er die technische begrippen en materialen visueel voorgesteld met vermelding van de Nederlandse, Franse en Engelse vertaling. Dit gratis beeldwoordenboek hebben we in samenwerking met VDAB, technische scholen en het VCL ontwikkeld.

Tevens is een digitaal beeldwoordenboek beschikbaar via www.beeldwoordenboek.be waarbij de focus ligt op de Nederlandse uitspraak.

Gratis lesmateriaal bij RTC

Heb je lesmateriaal dat je wil delen met collega’s? Of ben je op zoek naar aanvullende informatie ter ondersteuning van jouw lessen?

Neem dan zeker een kijkje op www.rtc-antwerpen.be, www.rtcoostvlaanderen.be, www.rtclimburg.be

Gratis VDAB-lesmateriaal

Via VDAB kan je zowel online leren als gratis cursusmateriaal downloaden. Hoe?

 1. Online leren :
  • mail naar [email protected] en vraag een login aan
  • je ontvangt binnen de 14 dagen een VDAB-overeenkomst.
  • stuur deze ingevuld en ondertekend terug
  • je ontvangt de gevraagde login

  Vanaf dan hebben leerlingen én begeleidende leerkrachten toegang tot het online lesmateriaal.  De login is 3 maanden geldig, maar kan verlengd worden.

 2. Downloadbaar cursusmateriaal :

   

Communicatie-app "FACT" voor anderstaligen

FACT is een digitaal beeldwoordenboek als app voor smartphones. Anderstaligen kunnen sectorspecifieke woordenschat oefenen via een combinatie van beeld, geschreven taal en uitspraak. Daardoor kan men beter communiceren op de werkvloer.

De app voor smartphones vertaalt momenteel in 8 talen (Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Dari, Pashtu, Roemeens en Pools) en kan gratis gedownload worden. Meer informatie? Bezoek dan deze webpagina.

STEM in de sector

Ontdek hoe cool wetenschap en technologie kan zijn via de website www.dasgeniaal.be!

Misschien vind je het ook wel leuk om video’s van #STEMhelden in onze sector onder de loep te nemen? Ga naar deze pagina en bekijk hoe technologie gebruikt wordt voor een betere, duurzamere wereld!