Mobiele projecten, de opleiding die naar jou toe komt! - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Mobiele opleidingen

voor werkzoekend
Project
voor werkzoekend

Wat?

Voor niche- en knelpuntberoepen waar er geen structureel opleidingsaanbod is, ontwikkelen we samen met onze partners een op maat gemaakte (mobiele) opleiding. Hiermee helpen we enerzijds lokale werkgevers met het invullen van de openstaande knelpuntvacatures, en anderzijds werkzoekenden in de streek door hen klaar te stomen voor de functie.

Praktische informatie

De mobiele opleiding vindt plaats in een school en/of in een bedrijf, en gaat door met 8 tot 10 cursisten. Op basis van jouw noden kan zo’n opleiding uitgerold worden. Jij als bedrijf hebt inspraak in zowel de inhoud van de opleiding, als in de gezochte profielen. 

Het weekprogramma bestaat meestal uit 3 dagen opleiding op locatie van een lokaal opleidingscentrum en 2 dagen op de werkvloer bij de werkgever. Wij zorgen onder andere voor het nodige materiaal en voor lesgevers, waardoor jij als bedrijf je geen zorgen meer moet maken.

Succesvolle edities

Al meer dan 10 jaar realiseren we samen met VDAB, het lokale bestuur, scholen of bedrijven opleidingen zoals lasser, aluminium schrijnwerker, metaalbewerker en onderhoudsmonteur. Deze opleidingen vloeien voort uit de competentiecentra van VDAB, maar met het grote voordeel dat ze in “de achtertuin van de bedrijven” plaatsvinden en dat ze op maat worden uitgewerkt. Over het algemeen stromen 80-90% van de deelnemende cursisten door naar openstaande functies in de sector.

Een win-win verhaal

Dankzij dit project wordt er werkgelegenheid gecreëerd en krijgen lokale werkzoekenden de kans om dichtbij huis opgeleid te worden en te werken. Een win-win verhaal dat leven brengt in de streek!

Partners

VDAB logo

Dit project wordt je aangeboden in volgende regio's:

Oost-Vlaanderen