Boost your talen(t) – Duits – mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Boost your talen(t) – Duits

Opleiding
 

Heb je het soms ook moeilijk om een klant of leverancier in het Duits te woord te staan? Voelt het soms onnatuurlijk om te telefoneren in deze taal? Voel je je soms onzeker om schriftelijk of mondeling te communiceren met een Duitstalige collega? “Boost your talen(t)” - Duits biedt de oplossing: een flexibele opleidingsformule via afstandsleren gericht op het verbeteren van de je professionele taalvaardigheid. Heel wat situaties uit het bedrijfsleven komen aan bod : telefoneren, e-mails schrijven, sociale contacten, … . De opleiding wordt aangeboden op drie niveaus van taalbeheersing: beginner, intermediair of gevorderd. Enkele voordelen van deze formule: de opleiding gaat gegarandeerd door en start zeer snel op, leren kan volgens eigen ritme, er zijn extra “live” contacten met een taalcoach, de focus ligt op jouw persoonlijke leerbehoeften, er is geen software installatie op je computer vereist (wel een internetverbinding en een hoofdtelefoon).


Duurtijd

Voertaal

Nederlands

Opleidingsvorm

Online cursus / leerplatform

Inschrijven


Doelstelling

Jouw taalvaardigheid in bedrijfsspecifieke situaties verbeteren en dit via zelfstudie, maar met ondersteuning van een taalcoach.

Doelgroep

Elke werknemer die de Duitse taalvaardigheid wenst te verbeteren in bedrijfsspecifieke situaties en dit via zelfstudie (met begeleiding).

Programma

Het opleidingspakket bevat:
– Een telefonisch kennismakingsgesprek met jouw persoonlijke taalcoach. (max. 20 minuten). Dankzij dit gesprek zal jouw coach je niveau en verwachtingen kunnen inschatten.
– Gedurende 3 maanden vrije toegang tot alle beschikbare e-learning inhoud en oefeningen: telefoneren, je bedrijf voorstellen, een presentatie geven …
– 6 u e-coaching door jouw persoonlijke taalcoach via Skype, Teams, … (gesprekken van max. 30 minuten) om je wegwijs te maken in het leerplatform en je vorderingen op te volgen en indien gewenst ook extra op maat aangemaakte leeractiviteiten kan aanbieden.

Mogelijke onderwerpen, die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: begroeten, telefoneren, vergaderen, e-mailen, mensen ontvangen, onderhandelen, presenteren, …

Voorkennis

Afhankelijk van de voorkennis wordt de moeilijkheidsgraad van de oefeningen op het leerplatform bepaald. Er worden drie niveaus van oefeningen voorzien: beginner, gemiddelde en gevorderde taalbeheersing.

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden, tenzij beschikken over een computer met internetverbinding, hoofdtelefoon en microfoon (voor de live coaching).

Een hernieuwing van de inschrijving kan pas ten vroegste na 3 maanden en mits voldoende geoefend te hebben op het leerplatform (= minimaal 12 u).

Getuigschrift

Er is geen getuigschrift.

Opmerkingen

Voor deze opleiding zijn een goede internetverbinding en een eenvoudige hoofdtelefoon noodzakelijk. Het “live” contact met de taalcoach gebeurt bij voorkeur via Skype of Teams, wat een microfoon vereist. De coaching kan eventueel ook telefonisch (Je dient dan de taalcoach op het afgesproken moment op te bellen). Er moet verder geen specifieke software geïnstalleerd worden. De opleiding is kosteloos op voorwaarde dat minimaal 6 uren op het leerplatform gewerkt wordt! Dit is gemiddeld een half uur per week gedurende drie maanden. Wanneer dit na 3 maanden niet gehaald wordt, zal een deelname in de onkosten van 150 euro gefactureerd worden aan het bedrijf, waar de cursist tewerkgesteld is. Na goedkeuring van de inschrijving word je gecontacteerd door onze opleidingspartner BLCC voor een intakegesprek. Geef daarom bij inschrijving een telefoonnummer op, waarop je kan gecontacteerd worden.