Werkbaarheidscheque - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Werkbaarheidscheque

voor werknemer, werkgever, arbeider, bediende
1 minuut leestijd
Actueel
voor werknemer, werkgever, arbeider, bediende

Vraag een werkbaarheidscheque aan als steunmiddel om in te zetten op werkbaar werk

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.

Ook dit jaar kan u een werkbaarheidscheque en een verhoging van de kmo-portefeuille aanvragenom een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. Met die cheque krijg je tot 10.000 euro aan steun om een scan te laten uitvoeren over de werkbaarheid op de werkvloer.

Waarvoor kunt u een werkbaarheidscheque aanvragen?

Met een werkbaarheidscheque kan je een scan laten uitvoeren dat gaat over bijvoorbeeld het meten van stress op het werk, de motivatie van werknemers en de leermogelijkheden. Naar aanleiding van de resultaten van de scan kan je als organisatie een actieplan opmaken. Je kan advies, begeleiding en/of een opleiding aankopen voor aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, competentieversterking om werkbaar te kunnen werken en het aanpakken van een beleid rond psychisch welbevinden.

Praktisch

Op de website van Vlaanderen vindt u alle details over de werkbaarheidscheque terug.

Een werkbaarheidscheque aanvragen kan eenvoudig via de website. Om u hierbij te helpen kan u instructiefilmpjes bekijken of de handleiding raadplegen.