MetaalMatch - de opleiding tot metaalbewerker / lasser - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

MetaalMatch

voor werkgever, werkzoekend

Wat?

MetaalMatch is een verkorte en praktijkgerichte opleiding tot metaalbewerker-lasser. Cursisten leren de basis metaaltechnieken (boren, zagen, knippen, slijpen,…) en leren lassen met een TIG of halfautomaat. We besteden aandacht aan planlezen en veiligheid en er wordt getraind op attitude en solliciteren.

De cursisten krijgen een goede voorbereiding op VCA. Wie het veiligheidsattest VCA-B nodig heeft, kan het behalen. Daarnaast krijgen de cursisten ook de mogelijkheid om andere relevante opleidingen te volgen, zoals de TEO-modules.

Onderdeel van de opleiding is een training op de werkvloer. Samen met de cursist zoeken we een vacaturegerichte stage dichtbij zijn/haar woonplaats en zo wordt hij/zij klaargestoomd voor een duurzame tewerkstelling!

Gedurende de hele opleiding kan er gerekend worden op coaches. Zelf nadien, tot 6 maanden na de opleiding, kan men bij de coach terecht. Anderstaligen krijgen taalondersteuning door een taalcoach.

Doel?

MetaalMatch is een opleidingsinitiatief van mtech+, VDAB en Compaan om werkzoekenden naar de sector van metaal en technologie toe te leiden en ze duurzaam aan de slag te houden.

We willen de mismatch wegwerken tussen de oningevulde vacatures binnen onze bedrijven en de vele werkzoekenden voor wie hier een mooie kans ligt. Heeft een werkzoekende wel interesse, maar nog niet de geschikte achtergrond om meteen aan de slag te kunnen? Dan zorgen wij daarvoor dankzij dit project!

Stappenplan voor de werkzoekende

Heb jij zin om aan de slag te gaan als metaalbewerker of lasser? Dat kan in 6 stappen:

  1. Inschrijven
  2. Infosessie + intakegesprek
  3. Onthaaldag
  4. Opleiding
  5. Stage (werkplekleren)
  6. Werk

Totale duur van dit traject is 18 weken: een voltijdse dagopleiding van 12 weken, gevolgd door 6 weken stage in een bedrijf. De opleiding vindt 2 keer per jaar plaats. In het voorjaar van 2024 gaat MetaalMatch door in Lokeren, in het najaar (start halverwege september) gaan we van start in Oudenaarde.

Download de folder hier. Interesse in het opleidingstraject? Geef een seintje via [email protected]!

Wist je dat… je na het afronden van de opleiding recht op een premie: de beroepsopleidingspremie?

Ben je vervolgens aan het werk in de sector? Dan krijg je van ons nóg een bedrag: een tewerkstellingspremie!

Oproep tot onze bedrijven

Bereid cursisten voor op een reële tewerkstelling binnen de sector door een opleidings- en/of stageplaats aan te bieden. Het is een win-win verhaal:

  • je geniet van extra talent en krachten
  • je krijgt hiervoor mooie financiële tussenkomst
  • de werkzoekende wordt kosteloos opgeleid en klaargestoomd voor tewerkstelling
  • misschien wordt jouw vacature hierna ingevuld?

De selectie van de cursisten gebeurt in samenwerking met jou als bedrijf. Ook na afloop van de opleiding staan we voor je klaar. Blijk je met een cursist ook een ideale nieuwe werknemer klaargestoomd te hebben? Dan onderzoeken we voor jou aan welke voordelige tewerkstellingsmaatregelen dat kan.

Heb je interesse in dit project? Staan er bij jou vacatures open die je graag invult dankzij een voorafgaande, gratis opleiding? Mail ons snel!

Heb je meer nood aan een op maat gemaakte opleiding voor jouw bedrijf? Dat kan ook, neem hiervoor contact op.