Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Kies

MetaalMatch

voor werkgever, werkzoekend

Wat?

MetaalMatch is een verkorte opleiding tot metaalbewerker-lasser. Cursisten leren de basis las- en metaaltechnieken zoals boren, zagen, knippen, slijpen, lassen met een TIG of halfautomaat,… Ook wordt er aandacht besteed aan planlezen en interpreteren.

Naast een goede kennismaking met de sector, krijgen cursisten een algemene vorming en attitudetraining. Hier zoomen we in op solliciteren, een stageplaats zoeken en veilig werken. Wie wilt, kan zijn/haar VCA-B attest behalen.

Onderdeel van de opleiding is een training op de werkvloer. Dankzij een vacaturegerichte stage doet de cursist kennis en ervaring op, en wordt hij/zij klaargestoomd voor een blijvende tewerkstelling. Gedurende de hele opleiding kan er gerekend worden op coaches.

Doel?

MetaalMatch is een opleidingsinitiatief van mtech+ Oost-Vlaanderen, VDAB en het opleidingscentrum Compaan om werkzoekenden naar onze sector toe te leiden.

We willen de mismatch wegwerken tussen de oningevulde vacatures binnen onze bedrijven en de vele werkzoekenden voor wie hier een mooie kans ligt. Heeft een werkzoekende wel interesse in onze sector, maar nog niet de geschikte achtergrond om meteen aan de slag te kunnen? Dan zorgen wij daarvoor dankzij dit project!

Stappenplan voor de werkzoekende

Heb jij zin om aan de slag te gaan als lasser of metaalbewerker? Dat kan in 6 stappen:

  1. Infosessie
  2. Intakegesprek
  3. Onthaaldag
  4. Opleiding
  5. Stage
  6. Werk

Totale duur van dit traject is 16 weken (voltijdse dagopleiding van 10 weken, exclusief vakanties, gevolgd door 6 weken stage in een bedrijf).

De volgende editie gaat van start op 20 september 2021 te Lokeren in CVO Groeipunt. De infosessies staan gepland op 26 augustus en 7 september 2021. Geef ons een seintje bij interesse!

Oproep tot onze bedrijven

Om cursisten nog beter voor te bereiden op een reële tewerkstelling binnen de sector, zijn wij altijd op zoek naar opleidings- en / of stageplaatsen. Vandaar een warme oproep om ons jouw interesse te signaleren om mee te werken aan hun vorming. De selectie van de cursisten gebeurt in samenwerking met jou als bedrijf. 

Het is een win-win verhaal:

  • je geniet van extra talent en krachten
  • je krijgt hiervoor mooie financiële tussenkomst
  • de werkzoekende wordt kosteloos opgeleid en klaargestoomd voor tewerkstelling
  • misschien wordt jouw vacature hierna ingevuld?

Ook na afloop van de opleiding staan we voor je klaar. Blijk je met een cursist ook een ideale nieuwe werknemer klaargestoomd te hebben? Dan onderzoeken we voor jou aan welke voordelige tewerkstellingsmaatregelen dat kan.

Heb je interesse in dit project? Staan er bij jou vacatures open die je graag invult dankzij een voorafgaande, gratis opleiding? Mail ons snel! Wij kunnen ook een opleiding op maat van jouw bedrijf ontwikkelen.