Verhoog de productiviteit van jouw bedrijf en je medewerkers: ‘Check!’ - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Verhoog de productiviteit van jouw bedrijf en je medewerkers: ‘Check!’

2 minuten leestijd
Actueel

Samen met de Vlaamse overheid, zorgt mtech+ via de competentiechecks ervoor dat jouw bedrijf én je medewerkers goed worden voorbereid op de toekomst. Het biedt KMO's de mogelijkheid om tot 56 uur aan consultancy te ontvangen om hun competentiebeheer te verbeteren en te professionaliseren. Het concept is gebaseerd op het in kaart brengen van de vaardigheden en de kwaliteiten die nodig zijn, zowel in het heden als in de toekomst. Door deze competenties te begrijpen en te evalueren, kunnen bedrijven hun wervingsprocessen, opleidingsprogramma's en groeistrategieën optimaliseren en op een professionele manier omgaan met hun personeelstalent.

Deze competentiechecks worden benaderd vanuit 3 invalshoeken:

  • Technische competenties op de werkvloer: zowel de huidige als toekomstige technische noden van jouw bedrijf.
  • Digitale vaardigheden: van omgaan met schermen op de werkvloer, tablets, meetings plannen tot cybersecurity. Welke kennis is er aanwezig en waar moet er extra aandacht naartoe gaan.
  • Competentiebeleid: optimale functiebeschrijvingen en daaraan gekoppelde competentieprofielen zijn het beginpunt voor een personeelsbeleid dat de juiste medewerker écht op de juiste plaats zet.

Deze nieuwe dienstverlening van mtech+ voor kmo's bestaat al vanaf Nieuwjaar maar kende pas een groei na de zomervakantie. Zo zijn er nu een 10-tal kmo's aan de slag met de opmaak van competentieprofielen onder de deskundige begeleiding van een aantal experts. Die experts werden geselecteerd en kennen het reilen en zeilen van kmo's in onze sector.

Hoe gaan we te werk?

  1. Neem contact op met je provinciale contactpersoon.
  2. In een eerste gesprek zal de adviseur jouw vraag capteren en een expert selecteren die de opdracht ter harte zal nemen.
  3. Na analyse van de aanwezige vaardigheden in jouw bedrijf door de expert, maken we samen een opleidingsplan op maat.
  4. Uiteraard zorgen we nadien ook nog voor een correcte implementatie van dit plan. Wist je trouwens dat zo’n opleidingsplan verplicht is voor alle kmo’s met meer dan 20 werknemers?

Zorg dat jouw bedrijf sterk staat voor de toekomst en vraag nu je gratis begeleiding aan via je mtech+ consulent!
meer info: https://mtechplus.be/projects/competentiechecks/