Competentiechecks - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Competentiechecks

voor werkgever, zelfstandige/zaakvoerder
Project
voor werkgever, zelfstandige/zaakvoerder

Een competentiecheck is een handig hulpmiddel om de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en af te toetsen aan de vereisten op de arbeidsmarkt en de samenleving. Op basis daarvan kunnen werkgevers en werknemers een aanzet geven om een opleidingsplan op te stellen. Is jouw verplichte opleidingsplan ‘check’?

Want een optimaal opleidingsplan is hoe dan ook een meerwaarde voor elk bedrijf. 

  • Bepaal je technische competenties op en rond de werkvloer.
  • Verbeter de digitale vaardigheden van jouw team.
  • Pak zoveel meer aan dan enkel opleidingen: onthaalbeleid, leercultuur, ontwikkel- en functioneringsgesprekken enz .

Vraag nu een gratis analyse van jouw kmo aan en zorg dat jouw talentbeheer op punt staat. Check!

Maak jouw bedrijf en je medewerkers klaar voor de toekomst. ‘check’

En dat met gratis begeleiding? Lees vooral verder…

Je wil klaar zijn voor de toekomst? Maar je bent niet zeker of jouw team over de juiste vaardigheden beschikt? Zoek je technische versterking? Of kies je niet beter om je bestaande talenten te ‘versterken’. En wat met digitalisering en automatisering op de werkvloer?

 

Een kostenloze aanpak

De competentiechecks – in samenwerking met de Vlaamse en de Europese overheid – zorgen ervoor dat jij, je medewerkers én je bedrijf sterk staan voor de toekomst. Samen bekijken we welke competenties je in de toekomst nodig hebt en hoe je daarvoor de al bestaande competenties van je werknemers kan versterken. En dit door een aanpak die je geen cent kost.

 

Voor alle kmo's uit de metaal- en technologische industrie

Een competentiecheck kan worden aangevraagd door iedere KMO uit de sector. Check dus eerst of je:

  • een KMO bent. Check!
  • behoort tot de metaal- en technologische industrie. Check!
  • zin en goesting hebt om een opleidingsbeleid op poten zetten. Check!

3x check? Dan is de competentiechecks zeker iets voor jouw bedrijf!

 

Competentiechecks, de doelstelling?

Met dit project zorgen we ervoor dat je de nodige tools in handen krijgt om in de toekomst zélf aan de slag te gaan, en te blijven gaan. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je op een simpele en gestructureerde manier zelf een sterk opleidingsplan kan opstellen. Jaar na jaar.

Aangezien onze adviseurs – met en voor jou – maatwerk leveren, hangt de duur van de begeleiding af van jouw noden. Zorg dat jouw bedrijf sterk staat voor de toekomst en vraag nu je gratis begeleiding aan!

 

Waarop zetten we in?

Learning & Development

Zorg ervoor dat niet enkel je bedrijf groeit, maar ook je werknemers. De vraag naar groeitrajecten of opleidingsmogelijkheden rijst. Maar hoe ga je hiermee om? We brengen samen met jou de huidige en toekomstige competentienoden van je bedrijf in kaart. Zo bepalen we een sterk opleidingsbeleid met goede opleidingsplannen, optimale functiebeschrijvingen en nieuwe leermethodes.

 

Digitale vaardigheden

We leven meer en meer in een digitale wereld. Maar wat met de digitale vaardigheden van jouw mensen? Wat met schermen in de productie, tablets, meetings plannen of cybersecurity? We onderzoeken de digitale skills van jouw mensen en gaan zo na welke talenten er al aanwezig zijn en waar er nog noden zijn. Met een opleidingsplan zet je dan de juiste lijnen uit voor de toekomst.

 

 

Technische competenties

We brengen jouw technische competenties op de werkvloer in kaart. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de vaardigheden die er al zijn én de huidige en toekomstige noden van jouw bedrijf. Op die manier kunnen we inspelen op bestaande kennis en die opnemen in je opleidingsbeleid. Technische profielen zijn nu eenmaal moeilijk te vinden

 

Hoe gaan we te werk?

  1. Neem contact op met je provinciale contactpersoon. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina. Tip! Duid eerst jouw regio aan zodat je meteen terechtkomt bij de juiste contactpersoon.
  2. In een eerste gesprek zal de adviseur jouw vraag capteren en een expert selecteren die de opdracht ter harte zal nemen.
  3. Na analyse van de aanwezige vaardigheden in jouw bedrijf door de expert, maken we samen een actieplan op maat.
  4. Uiteraard zorgen we nadien ook nog voor een correcte implementatie van dit plan. (Wist je trouwens dat een opleidingsplan verplicht is voor alle kmo’s met meer dan 20 werknemers?)

 

Dit project wordt je aangeboden in volgende regio's:

Antwerpen, Vlaams Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen