Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Begeleiding op de werkvloer voor personen met een arbeidshandicap

Door Vlaamse overheid
voor werkgever
Subsidie
Door Vlaamse overheid
voor werkgever

Wat is het

Een werkgever die een persoon met een arbeidshandicap of gezondheidsprobleem in dienst neemt, kan financieel ondersteund worden door de VDAB en het Departement Werk en Sociale Economie, om de arbeidsdeelname in het bedrijf optimaal te laten verlopen. Ook een zelfstandige met een arbeidsbeperking of gezondheidsprobleem kan van bepaalde subsidies genieten.

VDAB biedt twee soorten begeleiding aan:

  • IBO plus
  • gespecialiseerde jobcoaching

 

Bijstand van een tolk voor doven of slechthorenden.

Ben je doof of slechthorend, dan kan je elk jaar een aantal uur gratis beroep doen op een tolk Vlaamse gebarentaal, schrijftolk of oraaltolk die je ondersteunt.

Ben je werknemer of zelfstandige in hoofd- of bijberoep dan heb je recht op ondersteuning gedurende 10% van je werktijd. Dit kan nog worden verhoogd met 10% of 20%.

Doelgroep

Werkgever die een of meer personen met een arbeidshandicap aanwerft.

voorwaarden

Afhankelijk van de situatie.

Subsidie

VDAB biedt twee soorten begeleiding aan.

IBO-Plus: Indien je een werkzoekende wil aanwerven en deze volgt eerst een opleiding op de werkvloer van het bedrijf, dan komt VDAB tussen. Als de bemiddelaar inschat dat de werkzoekende een grote afstand heeft tot de arbeidsmarkt, is dit volledig kosteloos voor de werkgever.

Gespecialiseerde jobcoaching: Je hebt medewerkers met gezondheidsproblemen aangeworven en wil graag dat ze zich goed voelen in het bedrijf, dan kan een jobcoach deze werknemers in het bedrijf begeleiden. De coaching  focust zich op hun technische vaardigheden, motivatie, werkattitude, omgangsvormen en communicatieve vaardigheden. De gespecialiseerde jobcoaching kan op elk moment van de tewerkstelling worden aangevraagd bij een Gespecialiseerde opleiding, begeleiding en bemiddeling (GOB) dienst, erkend door de VDAB. Deze dienstverlening is kosteloos.

Aanvragen

Vraag de begeleiding aan via jouw provinciale VDAB-vestiging: www.vdab.be/arbeidshandicap/adressen_DAH.shtml

Meer info – contact