Outplacement : info werknemers - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Outplacement : info werknemers

voor werknemer, werkzoekend

Je bent ontslagen? En wat nu?!

Je job verliezen is meestal geen prettige ervaring. Er zijn heel wat zekerheden weggevallen. Je hebt je vertrouwde werkplek en je collega’s moeten achterlaten, en het is misschien nog niet duidelijk hoe je professionele toekomst er zal uitzien. Het is niet ongewoon als je je verdrietig, ontgoocheld of boos voelt. Er kunnen ook allerlei verontrustende gedachten door je hoofd gaan waar je geen blijf mee weet.

Outplacement kan je helpen

Als je ontslagen werd bij een bedrijf uit de Antwerpse metaalsector (PC 111 of PC 209) heb je recht op outplacement. Dat betekent dat je met professionele hulp van een outplacementcoach een antwoord zoekt op de vele vragen die je hebt:

  • Hoe kan ik best omgaan met dit ontslag?
  • Waar ben ik goed in?
  • Hoe ga ik een nieuwe job vinden?
  • Voor welke functie moet ik solliciteren?
  • Welke formulieren moet ik in orde maken?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van interimwerk?
  • Hoe schrijf ik een goede motivatiebrief?

Gewapend met de nodige kennis over jezelf en de arbeidsmarkt, kan je vol zelfvertrouwen op een effectieve manier op zoek gaan naar een passende job.

Recht of plicht?

Afhankelijk van je ontslagsituatie heb je een recht of een plicht om deze begeleiding te volgen.

  1. Heb je een opzeg van meer dan 30 weken? Of ben je ouder dan 45 jaar en heb je minstens 1 jaar anciënniteit? Of werd je ontslagen in het kader van medische overmacht, dan heeft je werkgever de plicht om je outplacement aan te bieden.
  2. Heb je een opzeg van minder dan 30 weken én ben je 45 jaar of ouder? Dan ben jij verplicht om in te gaan op het aanbod.
  3. Heb je een opzeg van minder dan 30 weken en ben je jonger dan 45 jaar? Dan is je werkgever niet verplicht om je outplacement aan te bieden en hoef je ook niet op een eventueel aanbod in te gaan.