Outplacement: info werkgevers - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Outplacement: info werkgevers

Je bent als werkgever verplicht om in sommige ontslagsituaties outplacement aan te bieden aan de betrokken werknemer(s).

voor werkgever

Wetgeving outplacement bij individueel ontslag

Specifieke regeling: opzeg <30 weken Algemene regeling: opzeg >30 weken Medische overmacht
< 45 jaar 45 jaar of ouder, en

≥ 1 jaar anciënniteit

Opzegtermijn Opzegvergoeding
Aanbod niet verplicht Aanbod verplicht

15 dagen na einde AO

Aanbod Verplicht

4 weken na aanvang opzeg

Aanbod verplicht

15 dagen na einde AO

Aanbod verplicht

15 dagen na einde AO

Geen wettelijk kader 3*20u – 12 maanden

CAO 82 bis

Verplichting voor werknemer

60 u- 12 maanden 60u – 12 maanden

Aftrek van 4 weken opzegvergoeding

Waarde outplacement = 1/12de bruto jaarloon

min €1800

max € 5500

30u – 3 maanden

Minimale waarde van € 1800

Regelgeving mtech+ Limburg

Wanneer je wettelijk verplicht bent een outplacement aanbod te doen, kan je gebruik maken van onze samenwerkingsovereenkomst met volgende kantoren:

Risesmart: Risesmart combineert de dynamiek, klantgerichtheid en flexibiliteit van een KMO met de technologie en de kracht van een innovatieve internationale speler. Onze aanpak is professioneel én mensgericht, een high-tech ondersteuning met persoonlijke touch, vlot bereikbaar op meerdere locaties.

Skillbuilders: verder met ieders Talent – Talent ontdekken, ontwikkelen en op de juiste plaats inzetten, daar gaan we voor bij SBS! Accent op creativiteit in aanpak, goede spreiding en bereikbaarheid in Limburg, we gaan pro-actief voor het behouden van een voorsprong in de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Travvant: de personal touch vormt de rode draad in onze aanpak, van locatie tot gebruikte methodieken. Ook werken we na het intakegesprek een boeiend traject uit op maat van de deelnemer. Als onafhankelijk kantoor maken we gebruik van ons uitgebreid netwerk om zo de juiste mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Indien je een kwalitatief outplacement wil aan de bieden aan een voordelig tarief, is deze formule interessant voor jou.

Jouw voordelen

  • Onderhandelde prijzen: afhankelijk van het programma krijg je een financieel voordeel van 6% tot 36% ten opzichte van de marktprijzen bij deze kantoren
  • Eenvoudig gebruik: je neemt contact op met een medewerker van de mtech+ Limburg. Je wordt ondersteund bij de keuze van kantoor en programma en ontvangt binnen de 24u een formeel aanbod van kantoor van uw keuze.
  • Kwalitatieve begeleiding: je biedt je werknemer een combinatie van individuele en collectieve begeleiding aan conform de gedragscode van VDAB, op een maximale afstand van 25 km van zijn woonplaats. De collectieve begeleiding wordt georganiseerd voor groepen van max 10p en elk programma heeft een garantieperiode van 12 maanden. mtech+ Limburg evalueert de begeleiding door de partners jaarlijks zodat je zeker bent dat je een kwalitatieve begeleiding aanbiedt aan je ontslagen medewerker.

Hoe maak je gebruik van het outplacement via mtech+ Limburg?

  1. Je neemt contact op met Carmen Wevers (089/69 20 42 – [email protected] ) of Catherine Linders (089/69 20 52 – [email protected]). Op basis van de ontslagsituatie en het profiel van de medewerker bespreken we de beste match voor jouw medewerker.
  2. Wij contacteren de partner van jouw keuze die je de nodige informatie bezorgt omtrent rechten en plichten, een voorbeeldbrief, de inhoud van het programma en een offerte overeenkomstig de afspraken met de mtech+ Limburg.
  3. Je doet een formeel aanbod naar je medewerker op basis van de ontvangen informatie en ondertekent de overeenkomst met het kantoor wanneer je medewerker wil ingaan op het aanbod.

Outplacement aanbod indien geen wettelijke verplichting

Elke werknemer uit de Limburgse metaal- en technologiesector heeft recht op een kwalitatieve outplacementbegeleiding.

Daarom draagt mtech+ Limburg de kosten van de begeleiding als je niet verplicht bent om een outplacementaanbod te doen. Je neemt hiervoor eveneens contact op met Carmen Wevers (089/69 20 42 – [email protected] ) of Catherine Linders (089/69 20 52 – [email protected]).

Het zal het imago van je bedrijf in ieder geval ten goede komen, naast de zorg die je daarbij daadwerkelijk geeft aan je ontslagen werknemer.