Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Digi Smaakmaker

Antwerpen, Vlaams Brabant, Waals Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen

voor werkgever
Project
voor werkgever

Wat?

De Digi Smaakmaker brengt de digitale noden van jouw collega’s in kaart en enthousiasmeert hen voor digitalisering en nieuwe technologieën.

Waarom?

Digitalisering ondersteunt ons in ons privéleven en op de werkvloer. Het maakt ons leven aangenamer, we kunnen efficiënter werken en op deze manier maakt het ons sterker. Wanneer we de de meerwaarde van digitalisering inzien, wordt onze intrinsieke motivatie aangewakkerd om ermee aan de slag te gaan. Dat realiseren we dankzij de Digi Smaakmaker!

Door als organisatie een digitaal leertraject op maat van de medewerkers op korte en middellange termijn uit te schrijven, draag je bij aan een duurzame ontwikkeling van je medewerkers en stimuleer je het levenslang leren in een steeds sneller veranderende omgeving.

Hoe?

Dankzij een interactieve beurs met korte, aantrekkelijke en laagdrempelige activiteiten krijgen de deelnemers goesting om deel te nemen aan leertrajecten om hun digitale skills bij te scholen.

De interactieve beurs vindt bij voorkeur tijdens de werkuren plaats. Elke activiteit duurt tussen de 10 minuten en 1 uur. Door de beurs is er zicht op de perceptie en motivatie van de deelnemers over digitalisering, hun profiel, hun concrete computer- en internetgebruik (oorzaken van niet-gebruik), hun noden en behoeften. Hierdoor kan een op maat gemaakt leertraject rond digitalisering op de werkvloer opgesteld worden.

Historie van de Digi Smaakmaker

In 2018 ontstond de Digi Smaakmaker vanuit de grote nood aan bijscholing rond ‘digital skills’ van de werknemers binnen de sector van de Metaal en Technologie. De Digi Smaakmaker als concept is ontwikkeld binnen de sectorwerking van de stad Gent in co-creatie met de partners iDROPS, Volvo Car Gent en Anglo Belgian Corporation.

In 2020 breidde dit project verder uit en werd het gedragen door een vernieuwd breed partnerschap. 

De Digi Smaakmaker is onderdeel van het DigiProject, een Europees project in co-creatie met de partners iDrops, bedrijven en digitale opleidingspartners. Dit project werd in 2020 – 2021 mede ondersteund door Google en het FutureFitprogramma van Nesta.

Organiseer de Digi Smaakmaker bij jou in het bedrijf!

Het traject van een DigiProject bestaat uit verschillende stappen:

  • het inzetten van digitale ambassadeurs, 
  • het organiseren van een eerste bevraging in functie van een gebruikersmapping (een 0-meting)
  • de organisatie van de Digi Smaakmaker: een op maat gemaakte digitale doebeurs 
  • bevraging en evaluatie van de digitale noden en interesses bij de medewerkers tijdens en na de Digi Smaakmaker
  • organiseren van een op maat gemaakte digitaal leertraject

Voor de organisatie en ondersteuning van het DigiProject wordt er momenteel gewerkt aan een digitaal draaiboek, binnenkort eveneens te raadplegen via de site www.digismaakmaker.be. 

Voor de bevraging van de medewerkers kan beroep gedaan worden op de bestaande vragenlijsten ontwikkeld ism HIVA in het kader van het Google-Nesta-FutureFit project.

Meer informatie

Neem contact met ons op of bekijk www.digismaakmaker.be!