Wist je dat de drie kandidaten van de mtech+ prijs 2023 gekend zijn?   - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Wist je dat de drie kandidaten van de mtech+ prijs 2023 gekend zijn?  

technologie, vlaamse scriptieprijs, innovatie

2 minuten leestijd
Actueel

De mtech+ prijs is een onderdeel van de Vlaamse Scriptieprijs. Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en heel wat cafeïne om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast of ontoegankelijk online archief om nooit meer gelezen te worden. De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze te promoten bij een breder publiek. Sinds 2008 is er een extra scriptieprijs voor scripties rond technologie en innovatie, i.s.m. mtech+. Ontdek de drie finalisten die we dit jaar hebben geselecteerd. De uiteindelijke winnaars maken we bekend tijdens de prijsuitreiking op 19 december. Hou zeker onze social mediakanalen in de gaten….  

De 3 finalisten zijn: 

Eva Verhelst: Eva ontwikkelde een app om woordenschat te leren met een sociale robot. De woorden die je inoefent worden afgebeeld terwijl de robot een zin zegt in de taal die je wenst aan te leren. De app houdt voortdurend bij wat je al kan, en ze past de inhoud van de oefeningen ook aan je interesses. 

Warre Clarys: Voor zijn thesis onderzocht hij een nieuwe en innovatieve manier om huidkanker te detecteren. Kankercellen hebben een hoger metabolisme, waardoor ze ook een hogere bloedtoevoer hebben wat gelijkgaat met meer warmte. Dankzij deze thermische eigenschappen kan men via warmtebeelden meer eigenschappen achterhalen zoals bijvoorbeeld de diepte van de tumor. 

Elise Meurs: deze scriptie tracht bij te dragen aan het inperken van de milieu-impact van de textielsector. Een zoektocht naar een milieuvriendelijke methode voor het ontkleuren van katoen als voorbehandeling voor efficiëntere recyclage. Deze ontkleuring wordt nu reeds industrieel uitgevoerd, maar vaak via chemische processen die hoge energie- en chemicaliën-consumpties vereisen, en waarvan de chemische componenten bovendien vaak schadelijk zijn voor het textiel en toxisch voor het milieu 

Meer info

Wil je meer weten over de Vlaamse Scriptieprijs? Klik hier.