Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Werkbaar Werk: Hoe pakt het bedrijf SCE dat aan?

Duurzame loopbanen, ESF, HR, loopbaanondersteuning, SCE, werkbaar werk

voor werknemer, werkgever
Actueel
voor werknemer, werkgever

De West-Vlaamse silo-ontwerper en -producent SCE is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende speler in zijn niche. Een aantal jaar geleden kwam er in het bedrijf nood aan meer professionalisering van de KMO. De medewerkers van SCE (Silo Construction & Engineering) ontwerpen en bouwen innovatieve en duurzame silo’s, voor gebruik in de food en feed- sector. Dankzij het modulaire, rechthoekige systeem nemen de silo’s minder plaats in, kunnen ze vlotter opgebouwd worden en zijn ze makkelijk in onderhoud. Vandaag worden de silo’s al gebruikt in meer dan 60 landen. 

Enkele jaren geleden maakte SCE met externe ondersteuning een strategisch masterplan op om enkele belangrijke uitdagingen aan te pakken. Ook op het vlak van HR wilde SCE die professionalisering doortrekken. Daarom besloten ze het HR-beleid uit te werken in samenwerking met een externe partner, Orbid.  Deze partner bood SCE heel wat HR-ondersteuning, en organiseerde ook een HR-scan en interne bevraging.

SCE haalde hier heel wat input uit. Dat heeft ertoe geleid om het HR-beleid verder op poten te zetten en een actieplan op te maken. Dit actieplan bestond o.a. uit het beter inzetten van groeigesprekken met medewerkers en het opmaken van competentieprofielen.

Tijdens de uitwerking van de plannen werd er intern ook beslist om in te tekenen op het ESF project ‘Duurzaam loopbaanbeleid’. Hierdoor hadden ze nog meer middelen om te gaan werken rond groeitrajecten binnen het bedrijf.

Onze medewerkers weten nu wat ze kunnen verwachten

De HR-manager van SCE, Bertrand Vanmeenen, is alvast heel positief over het voorbije traject. “We merken dat de professionalisering binnen het bedrijf is toegenomen. In tegenstelling tot vroeger hebben we nu wél een leidraad in onze groeigesprekken”. Daarnaast laat het bedrijf hun medewerkers, als voorbereiding op het groeigesprek, een zelfreflectie invullen. Én ze gebruiken ook steevast hun reeds opgemaakte competentieprofielen  “Het schept duidelijkheid voor onze medewerkers. Ze weten nu dat ze kunnen werken aan hun competenties door bv. een opleiding te volgen”.

©SCE (Silo Construction & Engineering)

Wat brengt de toekomst?

“Ons doel is om in de komende jaren het uitgewerkte HR-beleid zo goed mogelijk aan te houden. Daarnaast willen we verder optimaliseren waar nodig.

We dienen tevens als organisatie steeds mee te gaan met de maatschappelijke tendensen (en hierop in te spelen). Zoals bijvoorbeeld corona het telewerk versneld introduceerde in onze organisatie.

Onze grootste kracht is onze mensen die hun talent, kennis en ervaring willen opbouwen en delen met elkaar. We werven, ontwikkelen en houden mensen die steeds beter willen worden in hun job. We worden beoordeeld door de kwaliteit van onze teams.

Blijven inzetten op onze medewerkers blijft de focus voor de komende jaren, mochten we hiervoor in de toekomst kunnen samenwerken met mtech+ dan zullen we dit zeker doen".

Heb je ook ideeën rond Werkbaar Werk?

Neem contact met ons op en we helpen je graag met jouw idee om te zetten naar de praktijk !

Shirley Willems
[email protected]
+32 472 83 02 10

Betty De Muynck
[email protected]
+32 497 43 74 44