Uw werknemers zijn tijdelijk werkloos? Bezorg hen deze info! - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Uw werknemers zijn tijdelijk werkloos? Bezorg hen deze info!

voor werkgever
2 minuten leestijd
Actueel
voor werkgever

Werknemers kunnen in periodes van tijdelijke werkloosheid op eigen initiatief opleiding volgen en hierbij beroep doen op de steun en dienstverlening van het loopbaanfonds mtech+.

Welke ondersteuning is mogelijk?

  • Kosteloze deelname aan het mtech+ opleidingsaanbod
  • Financiële steun voor betalende opleidingen buiten het mtech+ aanbod dankzij de “loopbaanrekening”

Voorwaarden

  • De werknemer is aan de slag met een contract bepaalde of onbepaalde duur binnen een metaalbedrijf (Paritair Comité 111 of 209).
  • De werknemer is tijdelijk werkloos.
  • De werknemer wil tijdens de periode van tijdelijke werkloosheid op eigen initiatief een zelf gekozen opleiding volgen. De inschrijving voor de opleiding gebeurt niet door de werkgever.
  • De inhoud van de opleiding is vrij, het moet geen verband houden met de huidige job.

Het mtech+ opleidingsaanbod

mtech+ heeft een breed aanbod aan opleidingen, zowel voor technische als voor algemene vaardigheden, waar elke werknemer in tijdelijke werkloosheid gratis kan op inschrijven. Het aanbod en het aantal beschikbare plaatsen vind je op onze website: Opleidingsaanbod - mtech+ (mtechplus.be)

Hoe kan een werknemer deelnemen?
Een werknemer kan zichzelf inschrijven op onze website door bij de beschrijving van de geselecteerde  opleiding te klikken op de knop “inschrijven”.  Bij een eerste deelname zal de werknemer zich moeten registreren en een login aanmaken.  

Voor hulp en meer informatie kan een werknemer contact opnemen met de mtech+ medewerker van de provincie, waar het bedrijf gevestigd is:

PS: ook VDAB biedt werknemers in tijdelijke werkloosheid kansen om zich verder te bekwamen via hun gratis opleidingsaanbod. Alle informatie vind je op hier.  

De mtech+ loopbaanrekening

De loopbaanrekening is een jaarlijks budget van maximaal 1000 euro, waar elke werknemer over beschikt om op eigen initiatief buiten de arbeidstijd, dus ook tijdens de periode van tijdelijke werkloosheid, een opleiding te financieren. (Ook loopbaanbegeleiding kan hiermee ondersteund worden.)

Hoe kan een werknemer deze steun aanvragen?
Alle info vind je hier ! Klik op de fiche van de provincie, waar het bedrijf gevestigd is.