Doorgroeien dankzij een upskilltraject - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Doorgroeien dankzij een upskilltraject

knelpuntberoepen, upskilling, arbeidsmarkt

voor werknemer, werkgever
2 minuten leestijd
Actueel
voor werknemer, werkgever

Uit cijfers van VDAB bleek dat er eind augustus 2022 nog een 900-tal openstaande vacatures waren voor onderhoudsmecanicien, ten opzichte van een kleine 100-tal werkzoekenden in bijvoorbeeld de provincie Uit cijfers van VDAB bleek dat er eind augustus 2022 nog een 900-tal openstaande vacatures waren voor onderhoudsmecanicien, ten opzichte van een kleine 100-tal werkzoekenden in de provincie West-Vlaanderen. Het valt dus niet te ontkennen dat onderhoudsmecanicien een knelpuntberoep is! Reden? Er zijn te weinig mensen die over de juiste kennis/ervaring beschikken om de functie goed te kunnen uitvoeren.

Een upskilltraject om nieuwe vaardigheden aan te leren

Na een bevraging bij West-Vlaamse bedrijven, kwam de nood naar voor om een upskilltraject te organiseren.  Via zo'n traject zouden medewerkers, die reeds de nodige basiskennis hebben via hun huidige job,  intern kunnen doorgroeien. Met dit upskilltraject van mtech+ West-Vlaanderen, in samenwerking met VDAB Brugge, worden nieuwe of extra vaardigheden aangeleerd aan huidige medewerkers uit de metaal-en technologische industrie. Hierdoor kunnen zij doorgroeien naar de functie van onderhoudsmecanieker, binnen dezelfde onderneming.

Wel belangrijk: Een sterke technische basisvoorkennis is vereist om de kunnen starten, alsook een goede motivatie van de medewerker om zichzelf om te laten scholen.

Een traject volgens de noden van de bedrijven

De timing, intensiteit van de opleiding en de opleidingsmodules zijn via een bevraging in kaart gebracht. Op die manier organiseren mtech+ West-Vlaanderen en VDAB dit traject volgens de noden van de bedrijven. De opleiding loopt over een periode van een 5-tal maanden, met telkens les op donderdag en vrijdag.

De ondersteuning van mtech+ West-Vlaanderen bestaat vooral uit het in kaart brengen van de noden van de bedrijven, het afstemmen van de opleidingsmodules met VDAB en bedrijven in contact brengen met dit upskilltraject. Deelname aan dit traject is gratis voor werknemers pc 111 en 209.

Heb je vragen over het upskilltraject onderhoudsmechanica?

Neem dan contact op met Aline Parmentier door te mailen naar [email protected] of bel naar 04 92 19 22 90.

Vragen of ideeën rond upskilling of reskilling?

Je provinciale mtech+ adviseur helpt je graag op weg!