Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Nederlands op de werkvloer+ (NODW+)

Door mtech+
voor werkgever
Subsidie
Door mtech+
voor werkgever

Hoe werkt het?

 1. Contacteer de VDAB in uw provincie;
 2. VDAB brengt met een vooronderzoek de leerkansen in kaart en stuurt een NODW+ contactpersoon in het veld om informatie in te zamelen over uw bedrijf:
  • In een gesprek met bedrijfsleider / HR gaat hij uw verwachtingen na;
  • met een verkenning van de werkvloer brengt hij authentiek taalmateriaal bijeen;
  • Na een screening van de cursisten stelt hij een persoonlijk groeiplan voor hen op.
 3. U keurt het projectvoorstel goed dat VDAB hierop voorlegt. De cursus kan starten! In de loop van de cursus evalueren jullie of de doelstellingen gehaald worden en stelt de instructeur lesstrategie en doelen zo nodig bij

Uw voordeel

 • Je werknemers ondervinden beduidend minder taalproblemen bij de taken die in de cursus aan bod komen en worden meer flexibel inzetbaar op meer allerhande werkposten.
 • Deze opleiding is geheel gratis!

Specifieke methodiek VDAB

De instructeur ondersteunt en begeleidt de anderstalige werknemer(s) bij het uitvoeren van taaltaken.

Tegelijk betrekt hij de Nederlandstalige collega’s intens bij de opleiding, leert hen van hun kant efficiënt communiceren met anderstaligen, zodat de werkvloer voor hen in een omgeving zal veranderen vol stimuli om de taalkennis te verbeteren. De anderstalige werknemer krijgt geen lessen over taal, maar leert de taal zelf gebruiken vanuit dagdagelijkse communicatieve situaties.

De cursus omvat rollenspelen, simulaties en opdrachten op strategieën die inzetbaar zijn tijdens problemen met de communicatie

Extra opportuniteiten

Indien u dit wenst, kan één van uw collega’s opgeleid worden tot interne taalcoach. Dit is vooral interessant voor bedrijven die wensen een taalbeleid op te zetten. Op die manier zorgt deze opleiding ervoor dat u na de opleiding alle sleutels in handen hebt om toekomstige anderstalige collega’s zelf intern op te leiden. Zo zorgt u voor een duurzame integratie van uw anderstalige werknemers op de werkplek.