Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Leer de talenten van morgen vandaag al kennen

voor werkgever, onderwijs
Project
voor werkgever, onderwijs

Brabant last, iedereen wint

Afgelopen week kregen de nieuwe vacaturecijfers van VDAB de nodige aandacht. 72.840 openstaande vacatures zijn het er nu. De metaalsector heeft zelfs de grootste groei (met 111%) in vergelijking met november vorig jaar.

Dit alles remt natuurlijk de groei van onze bedrijven. Als sectorfonds zijn we dan ook steeds op zoek naar oplossingen om de nood naar talent te ledigen.
Al gedurende enkele jaren helpen we, in samenwerking met RTC Vlaams-Brabant, VCL, VDAB en Technicity, via het project “Brabant last, iedereen wint” 5e en 7e jaarsleerlingen hun lascertificaten te behalen. Zij krijgen gedurende een korte, intensieve periode de nodige technieken aangeleerd en leggen examen af, wij zorgen voor de financiële middelen. Daarna keren zij weer terug naar hun scholen en vervolgen zij hun opleidingen; lasser-monteerder, lassen constructie, fotolassen, hoeklasser of buisfitter.

Mini jobbeurs

Vandaag willen we graag deze startende talenten aan jullie voorstellen. Na hun proeven op 4 en 11 februari 2022 organiseren we namelijk een heuse mini-jobbeurs. Maak onder het genot van een broodje informeel kennis met de laatstejaarleerlingen, nodig hen uit voor een sollicitatiegesprek, en wie weet vind je net de medewerker die je zoekt. Enkel voor snelle beslissers, want wij voorzien slechts plaats voor 5 bedrijven per beurs. Inschrijven kan hier.

Praktisch

Concreet organiseren we 3 lunchdates, telkens gericht op een andere regio:

  • Op vrijdag 4 februari, in de gebouwen van VCL, Antoon Van Osslaan 1, 1120  Neder-Over-Heembeek met scholen uit Machelen, Londerzeel en Aarschot.
  • Op vrijdag 11 februari, opnieuw in de gebouwen van VCL, Antoon Van Osslaan 1, 1120 Neder-Over-Heembeek met scholen uit Diest, Tienen en Vilvoorde.
  • Op vrijdag 11 februari, ditmaal in Qrios, Pastorijstraat 40 in Houthalen met een school uit Diest.

Telkens worden vanaf 12.00 broodjes voorzien.

Dit project wordt u aangeboden in volgende regio's:

Vlaams Brabant