Iedereen TEO, jouw opleiding tot technieker - mtech+

Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Iedereen TEO

voor werknemer, werkgever, werkzoekend
Project
voor werknemer, werkgever, werkzoekend

Wat?

Iedereen weet het, de arbeidsmarkt is schaarser dan ooit. En vooral technisch talent is haast onmogelijk te vinden. Geraken jouw vacatures niet ingevuld? Dankzij het project “Iedereen TEO” brengen we hier verandering in.

Met de steun van ESF geven we samen met onze partners TEO en ACV Innovatief aan iedereen de kans om via innovatieve opleidingen een knelpuntberoep te leren. Reskilling, upskilling and pre-skilling, het kan allemaal. Door de ontwikkeling van “leervacatures” willen we interne medewerkers en/of gemotiveerde werkzoekenden, met geen of weinig voorkennis, stap voor stap de nodige vaardigheden aanleren, zodat er doorgerold kan worden naar een (nieuwe) technische functie! De opleiding is individueel, laagdrempelig en kan op eigen tempo gevolgd worden, op bedrijfslocatie of zelf vanuit huis.

Hoe werkt het?

Voor het project “Iedereen TEO” bestaan er 3 leertrajecten: techniek, montage en elektriciteit. Kies je traject en word kosteloos opgeleid tot 

  • technisch operator of junior onderhoudstechnieker
  • mechanieker of montagetechnieker
  • residentieel elektricien 

De eerste fase bestaat uit een online cursus die focust op een theoretische basiskennis. Dit wordt heel audiovisueel voorgesteld (“YouTube-way of learning”). Wordt deze fase succesvol doorlopen (score hoger dan 80%), dan kan de kennis in praktijk omgezet worden in de tweede fase, met behulp van interactieve TEO-praktijkkoffers. 

Momenteel zijn er koffers in de volgende domeinen: mechanica, pneumatica en elektriciteit (residentieel en industrieel, stuurkringen en met aanbouw sensoren). Deze fysieke koffers zijn voorzien van een computer met touchscreen en een kleine elektriciteitskast of pneumatisch bord.

Cursisten krijgen praktijkopdrachten voorgeschoteld en moeten die zelfstandig en fysiek uitvoeren, met ondersteuning van de theorie aangeboden op het platform. Voor de nodige gereedschap en materiaal wordt er gezorgd. Ervaar je moeilijkheden bij de oefeningen? Dan kan je via een call button beroep doen op een docent. Alles kan locatie -en tijdsonafhankelijk gevolgd worden en op eigen tempo, dus ook van thuis uit!

Ben je een werkgever en klaar om jouw technische vacatures succesvol in te vullen?

Na een dergelijk traject hebben de cursisten (werkzoekenden of interne medewerkers):

  • duidelijk aangetoond dat ze zeer sterk gemotiveerd zijn (het hele traject is vrijwillig en onbezoldigd; werkzoekenden behouden wel hun uitkering) 
  • bewezen over de nodige talenten en leervermogen te beschikken
  • aan de start komen met een mooie technische basis die jou als werkgever heel wat tijd bespaart in opleiding

Dankzij het “Iedereen TEO”-project maken we de pool met geschikte kandidaten voor de arbeidsmarkt groter. Afgestudeerde werkzoekende kandidaten matchen we graag met de openstaande vacatures in de sector. Maar ook jij als werkgever kan de modules van TEO aanbieden aan jouw huidige werknemers en sollicitanten. Spot het talent, ontwikkel het verder, en vul zo jouw vacatures in! Door aan iedereen de kans te geven om te groeien, draag je bij aan een inclusief HR-beleid.

Een TEO-traject dient dus als een ideale voorbereiding op een (nieuwe) technische functie. Ben je klaar om jouw vacatures succesvol in te vullen? Download hier de flyer of ga direct met ons het gesprek aan.

Ben je werkzoekend en klaar om aan de slag te gaan?

Ga van start met een TEO-leertraject! Download hier de flyer of meld je direct aan via www.iedereenteo.be.

Heb je nog enkele vragen? Stuur ons gerust een berichtje!

Nieuw!

Naast de individuele leertrajecten organiseren we nu ook:

  • Sessies onder begeleiding van een technisch docent (open aanbod)

Werknemers onder paritair comité 111 en paritair comité 209 kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Men gaat individueel aan de slag, maar in groepsverband én met ondersteuning van een technisch docent.

We organiseren sessies in de domeinen elektriciteit, mechanica/montage en pneumatica. Staan er momenteel geen nieuwe sessies op de planning? Neem even contact op.

  • Kort technisch assessment waarbij men in 1h – 1,5h ziet of de kandidaat technisch inzicht en leervermogen heeft.

Interesse? Geef een seintje aan Astrid Du Four via [email protected] of 09 242 49 59.

TEO wint Awards

Wist je dat… TEO maar liefst 2 awards binnenhaalde op de prestigieuze Learning Technologies Awards 2022 in Londen:

  • 🏆 Best online distance learning program
  • 🏆 Most innovative new learning technologies product

Partners

ESF logo

Dit project wordt je aangeboden in volgende regio's:

Oost-Vlaanderen