Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Kies

Iedereen TEO

Oost-Vlaanderen

voor werknemer, werkgever, werkzoekend
Project
voor werknemer, werkgever, werkzoekend

Wat?

Iedereen weet het, de arbeidsmarkt is schaarser dan ooit. En vooral technisch talent is haast onmogelijk te vinden. Geraken jouw vacatures niet ingevuld? Dankzij het project “Iedereen TEO” brengen we hier verandering in.

Met de steun van ESF geven we samen met onze partners TEO en ACV Innovatief aan iedereen de kans om via innovatieve opleidingen een knelpuntberoep te leren. Reskilling, upskilling and pre-skilling, het kan allemaal. Door de ontwikkeling van “leervacatures” willen we interne medewerkers en/of gemotiveerde werkzoekenden, met geen of weinig voorkennis, stap voor stap de nodige vaardigheden aanleren, zodat er doorgerold kan worden naar een nieuwe functie! De opleiding is laagdrempelig en kan zelf op eigen tempo gevolgd worden vanuit huis.

Hoe werkt het?

Voor het project “Iedereen TEO” bestaan er 3 leertrajecten: techniek, montage en elektriciteit. Kies je traject en word kosteloos opgeleid tot 

  • technisch operator of junior onderhoudstechnieker
  • mekanieker of monteur
  • elektricien 

De eerste fase bestaat uit een online cursus die focust op een theoretische basiskennis. Dit wordt heel visueel voorgesteld (“YouTube-way of learning”). Wordt deze fase succesvol doorlopen (score hoger dan 80%), dan kan de kennis in praktijk omgezet worden in de tweede fase, met behulp van speciale TEO-praktijkkoffers. 

Momenteel zijn er koffers in de volgende domeinen: mechanica, elektriciteit (residentieel en industrieel, met aanbouw sensoren) en pneumatica. Deze fysieke koffers zijn voorzien van een computer met touchscreen en een kleine elektriciteitskast of pneumatisch bord.

Cursisten krijgen praktijkopdrachten voorgeschoteld en moeten die autonoom en fysiek uitvoeren (met ondersteuning van de theorie aangeboden op het platform). Voor de nodige gereedschap en materiaal wordt er gezorgd. Ervaar je moeilijkheden bij de oefeningen? Dan kan je via een call button beroep doen op een docent. Alles kan dus thuis gevolgd worden en op eigen tempo!

Succesvol ingevulde vacatures

Na een dergelijk traject hebben de kandidaten:

  • duidelijk aangetoond dat ze zeer sterk gemotiveerd zijn (het hele traject is vrijwillig en onbezoldigd; werkzoekenden behouden wel hun uitkering) 
  • bewezen over de nodige talenten en leervermogen te beschikken
  • aan de start komen met een mooie technische basis die jou als werkgever heel wat tijd bespaart in opleiding

Dankzij het “Iedereen TEO”-project maken we de pool met geschikte kandidaten voor de arbeidsmarkt groter. Afgestudeerde kandidaten matchen we met openstaande vacatures in de sector. Ook kan TEO worden ingezet om jouw huidige werknemers te laten bij- of omscholen en zo worden jouw interne vacatures ingevuld. Het TEO-traject dient dus als een ideale voorbereiding voor een nieuwe functie!

Ben je klaar om jouw vacatures succesvol in te vullen? Ga met ons het gesprek aan.

Klaar om aan de slag te gaan?

Meld je aan via op www.iedereenteo.be. Nog enkele vragen? Stuur ons gerust een berichtje!