Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Omgaan met conflicten – als je zelf betrokken partij bent

Opleiding
 

Waar mensen samenwerken, rijzen nu eenmaal conflicten. Belangen en behoeften botsen met elkaar. Conflicten hebben doorgaans een negatieve lading en vaak gaan we conflicten uit de weg. Maar “zachte heelmeesters maken stinkende wonden”.


Kies Locatie / Startdatum

Duurtijd

Sessies

1

Voertaal

Nederlands

Opleidingsvorm

Webinar

Inschrijven


Doelstelling

Het volgen van dit webinar zal je helpen om spanningen en conflicten op de werkvloer te herkennen, er gepast mee om te gaan en in open dialoog te treden.

Tijdens het webinar krijg je:

meer inzicht in (het ontstaan van en de soorten) conflicten;
meer inzicht in hoe je zelf reageert wanneer je geconfronteerd wordt in conflicten;
aangereikt hoe je kan variëren in de stijl waarmee je conflicten, spanningen en moeilijke gesprekken van nature aanpakt en welke stijl het meest geschikt is voor welke situatie;
concrete tips en tricks omtrent gesprekstechnische vaardigheden zodat je conflicten, spanningen en moeilijke gesprekken op een constructieve manier kunt aanpakken;
tools en vaardigheden mee om moeilijke boodschappen en tegenreacties beter te leren ontvangen zodat het gesprek constructief blijft.

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die zijn eigen communicatieve vaardigheden wil versterken bij het omgaan met verschillende soorten conflicten. Het webinar is gericht op het aanpakken van conflicten, wanneer je zelf betrokken partij bent, ongeacht jouw functie.

Programma

Hoe zorg je ervoor dat een conflict constructief is in plaats van destructief? Een conflict kan immers ook een basis vormen voor vooruitgang of een nieuwe aanpak. Conflicten kunnen kansen zijn om te groeien, als mens, team en als organisatie. Ze kunnen een bron van innovatie zijn. Daarom is het belangrijk om inzicht te verwerven in conflicthantering, daadwerkelijk met conflicten aan de slag te durven gaan en bespreekbaar te maken wat anders moet of kan.

Opmerkingen

Enkele dagen voor het webinar bezorgen we je via mail de link. Je hebt enkel een computer of smartphone met internet toegang en geluid nodig. Je kan live vragen stellen aan de docent via chat, een microfoon heb je dus niet nodig.