Kies jouw groep en regio!

Ieder fonds een aanbod op maat.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw keuze niet opslaan en kan je niet de meest relevante inhoud zien.

Ik werk voor PC219 'controleorganisme'

Kies

Mentoropleiding duaal leren in de technologische industrie

Opleiding
 

Mentoropleiding duaal leren in de technologische industrie


Kies Locatie / Startdatum

Duurtijd

Sessies

2

Voertaal

Nederlands

Opleidingsvorm

Blended learning

Inschrijven


Doelstelling

We willen de mentor/begeleider praktische tips en tricks meegeven om aan de slag te gaan op zijn werkvloer. De mentor krijg inzicht in zowel de principes van duaal leren als in hoe om te gaan met jongeren om de werkvloer.

Doelgroep

Begeleiders en mentoren die in het kader van duaal leren leerlingen (gaan) begeleiden voor de volgende richtingen: • Alle lasopleidingen zowel duaal als Leren en Werken • Elektromechanische technieken duaal, Onderhoudsmechanica duaal, Mechanischevormgeving duaal, Mechanische vormgevingstechnieken duaal, Omsteller-verspaningen Monteerder-afregelaar dual & Technieker Industriële Procesautomatisatie

Programma

Het programma bestaat uit een digitale e-learningsmodule en een online verdiepingsmodule.

• E-learningsmodule

Het programma bestaat uit een digitale e-learningsmodule en een online verdiepingsmodule.

• E-learningsmodule

Deelnemers krijgen toegang tot de e-learningmodule ‘starten met duaal leren’. Deze module kan plaats-en tijdsonafhankelijk raadpleegd worden. Volgende leerinhouden komen aan bod: Duaal leren; wat, waarom, hoe, wie? Wat zijn de verschillende rollen? Hoe verloopt een traject binnen duaal leren? Hoe starten met duaal leren? Wat is een opleidingsplan? Hoe werken met de leerfiches?

• Verdieping (twee halve dagen)

De deelnemers volgen de sessie via een virtuele klas/virtual classroom. Volgende thema’s komen aan bod. Hoe verloopt het leerproces? Wat is de rol van een mentor Wat maakt je een goede mentor? Hoe laat je leerlingen groeien? Hoe motiveer ik leerlingen om te leren? Hoe ga je om met ‘moeilijke’ leerlingen? Hoe geef ik goede instructies? Hoe geef ik opbouwende feedback? Hoe evalueer ik de leerling?
Een certificaat van mentoropleiding wordt verkregen na het volgen van de verdiepingsdag. Hiermee heeft de mentor recht op de doelgroepvermindering voor mentoren.

Voorkennis

Geen

Toelatingsvoorwaarden

Actief zijn of willen zijn als mentor binnen duaal leren